foto-adw-elearning

E-learning Adviseur Duurzaam Wonen

Er is een speciale opleiding ontwikkeld die de adviseur inzicht geeft in wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van de woning. Daarbij gaat het bijvoorbeeld over allerlei regelingen die er bestaan om de financiering van verduurzamingsmaatregelen te ondersteunen. Subsidieregelingen maar ook de mogelijkheden bij de Nationale Hypotheek Garantie NHG. En de adviseur krijgt ook een overzicht van de maatregelen die getroffen kunnen worden zoals isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Na het volgen van de E-learning mag de adviseur zich Adviseur Duurzaam Wonen noemen en kan hij met vertrouwen het gesprek met de klant aangaan.

Inhoud E-learning

De E-learning Adviseur Duurzaam Wonen wordt door een aantal opleidingsinstituten aangeboden. Het is een drie uur durende E-learning die de adviseur meeneemt in het belang en de mogelijkheden van verduurzamen. Na afloop is de adviseur natuurlijk geen energie-expert, daar zijn andere partijen voor. De opleiding geeft adviseurs een goede basiskennis en draagt bij aan het zelfvertrouwen om het onderwerp verduurzamen van de eigen woning ter sprake te brengen tijdens het adviesgesprek. Adviseurs die de opleiding al hebben gedaan geven aan dat zij duurzaamheid in bijna alle gesprekken aan de orde stellen en daar heel goede resultaten mee behalen. 

Een Erkend Financieel Adviseur krijgt na afronding van deze E-learning 3 SEH PE B-punten. Deze PE-punten worden door de opleider bij de SEH geregistreerd. 

Waar kan ik de opleiding volgen?

Er zijn meerdere opleidingsinstituten die hebben aangegeven de opleiding in hun aanbod op te nemen. Door op de link te klikken kom je direct op de juiste pagina bij de opleider van je keuze.

 

Opleider Inschrijven
Dukers en Baelemans Inschrijven
Impact  Inschrijven
Lindenhaeghe Inschrijven
NIBE-SVV Inschrijven

 

Vaardigheidstraining

Wilt u de kennis die u hebt opgedaan tijdens de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen nog beter kunnen gebruiken? Een aantal opleiders hebben naast de E-learning Adviseur Duurzaam Wonen nu ook een vaardigheidstraining ontwikkeld.

Na het volgen van een van deze trainingen bent u nog beter in staat om over dit onderwerp met uw klant in gesprek te gaan.
Dit helpt de branche om het gezamenlijke doel voor dit jaar, namelijk duurzaamheid een integraal onderdeel te laten worden van het hypotheekadvies, te kunnen bereiken. Een overzicht van de aangeboden vaardigheidstrainingen vindt u hieronder.

Opleider Naam training Inschrijven
Dukers & Baelemans SEH PE 2023 Duurzaamheid (6 A-punten) Inschrijven
Hoffelijk Financieel SEH PE 2023 Duurzaamheid (6 A-punten) Inschrijven
Lindenhaeghe SEH PE 2023 Duurzaamheid (6 A-punten) Inschrijven