macbook-336704_1920 (1)

Opleiding Adviseur Duurzaam Wonen

Opleiding Adviseur Duurzaam Wonen

Het Sectorcollectief heeft een speciale opleiding ontwikkeld die de adviseur inzicht geeft in wat er allemaal komt kijken bij het verduurzamen van de woning.

Daarbij gaat het bijvoorbeeld over allerlei regelingen die er bestaan om de financiering van verduurzamingsmaatregelen te ondersteunen. Subsidieregelingen maar ook de mogelijkheden bij de Nationale Hypotheek Garantie NHG. En de adviseur krijgt ook een overzicht van de maatregelen die getroffen kunnen worden zoals isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp. Na het volgen van de opleiding mag de adviseur zich Adviseur Duurzaam Wonen noemen en kan hij met vertrouwen het gesprek met de klant aangaan.

Inhoud opleiding

De opleiding Adviseur Duurzaam Wonen wordt door een aantal opleidingsinstituten aangeboden. Het is een drie uur durende E-learning die op enthousiasmerende manier de adviseur meeneemt in het belang en de mogelijkheden van verduurzamen. Na afloop is de adviseur natuurlijk geen energie-expert, daar zijn andere partijen voor. De opleiding geeft adviseurs een goede basiskennis en draagt bij aan het zelfvertrouwen om het onderwerp verduurzamen van de eigen woning ter sprake te brengen tijdens het adviesgesprek. Adviseurs die de opleiding al hebben gedaan geven aan dat zij duurzaamheid in bijna alle gesprekken aan de orde stellen en daar heel goede resultaten mee behalen. 

Een Erkend Financieel Adviseur krijgt na afronding van deze E-learning 3 SEH PE B-punten. Deze PE-punten worden door de opleider bij de SEH geregistreerd. 

Waar kan ik de opleiding volgen?

Er zijn meerdere opleidingsinstituten die hebben aangegeven de opleiding in hun aanbod op te nemen. Door op de link te klikken kom je direct op de juiste pagina bij de opleider van je keuze[1]

Vaardigheidstraining

Daarnaast hebben een aantal opleiders nu ook een vaardighedentraining ontwikkeld. Meer informatie over deze training vindt u hier

 

Opleider Inschrijven
Dukers en Baelemans Inschrijven
Hoffelijk Inschrijven
Impact  Inschrijven
Lindenhaeghe Inschrijven
NIBE-SVV Inschrijven

[1] Medewerkers van ABN AMRO kunnen de opleiding aanvragen bij Talent2Grow

 

Simone Nugteren-Hertog (Adviseur Wonen bij ING):

“De e-learning heeft mijn kennis vergroot. Zo weet ik nu precies wat het klimaatakkoord inhoudt en in welke volgorde de klant het beste kan verduurzamen. Tijdens het hypotheekgesprek bespreek ik dit met mijn klanten. Zij zijn hier vaak door verrast en het wordt erg gewaardeerd.”